I Frederikshavn låner man penge til hulmursisolering i Brugsen

ENERGIRENOVERING: Frederikshavn Kommune har taget utraditionelle metoder i brug i håbet om at gøre det lettere at låne penge til energiforbedringer. En status viser samtidig, at Bedre Bolig mangler at gøre håndfaste fremskridt.

Brugsen og andre Coop-butikskæder er i Frederikshavn og omegn ikke kun et sted, man finder mælk og hakket kalv og flæsk. Nu kan man også låne penge til energiforbedringer af sit hus.
Brugsen og andre Coop-butikskæder er i Frederikshavn og omegn ikke kun et sted, man finder mælk og hakket kalv og flæsk. Nu kan man også låne penge til energiforbedringer af sit hus.Foto: Holeby Borger
Klaus Ulrik Mortensen

Man kommer ikke uden om, at Coop er en etableret del af lokalområdet. Godt 6.000 husstande i kommunen er medlemmer, og ud af en befolkning på 60.000 borgere er det en pæn andel.

Poul Rask, Projektchef, Energibyen Frederikshavn

Hovedstæder med globale aspirationer kæmper i disse uger om opmærksomheden på de bonede gulve i Paris. Alle mener de at besidde bare en lille del af svaret på, hvordan Jorden i fremtiden undgår at drukne som følge af den globale opvarmning.

Og mens det er legitimt at tænke globalt, når man som Københavns Kommune bliver bedt om at eksportere sine klimatilpasningsplaner til eksempelvis New York, skal man i samme sekvens passe på ikke at lade sig forblænde af blitzlyset, som under COP21 jagter notabiliteter som Bill Gates, Mark Zuckerberg og actionhelten Arnold Schwarzenegger.

Tit er det under helt andre ydmyge kår, at genialiteten opstår. Eksempelvis i Brugsen i Frederikshavn. Her har Coop og en række lokale håndværkere indgået et samarbejde, som skal få gang i renoveringen af byens huse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00