Julesamtale med Joachim B. Olsen

JULEKALENDER: Altinget.dk interviewer hver dag frem mod jul en folketingspolitiker. En af dem er by- og boligordfører Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.
Joachim B. Olsen gik ind i politik for at gøre op med det lighedsmageri og den offermentalitet, som ifølge ham har gennemsyret den politiske debat i årtier.
Joachim B. Olsen gik ind i politik for at gøre op med det lighedsmageri og den offermentalitet, som ifølge ham har gennemsyret den politiske debat i årtier.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk

Helt klart Pia Kjærsgaard. Hun har en helt særlig evne til at tale til folks følelser. En evne som meget få politikere besidder. Jeg synes faktisk, hun er ret cool!

Joachim B. Olsen, MF, Liberal Alliance
Fakta
Joachim Brøchner Olsen er 35 år. Han har studeret historie ved University of Idaho i USA. Han har i kuglestødning vundet EM-sølv i 2002, OL-bronze i 2004, VM-bronze i 2004, EM-guld i 2005, EM-bronze i 2006, VM-bronze i 2006 og EM-bronze i 2007. Han er folketingsmedlem for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds siden 2011. Han er i dag arbejdsmarkeds-, sundheds- og by- og boligordfører.

Kilde: ft.dk
Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg mente, at der var brug for en politiker, som turde give det etablerede, elitære politiske system et spark lige der, hvor det gør allermest ondt. En politiker, som turde tage et opgør med det lighedsmageri og den offermentalitet, som har gennemsyret den politiske debat i årtier. Det mente jeg, at jeg var mand for!

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

At bidrage til at vi tør tale om de udfordringer, Danmark står over for. Blandt andet at vi har underskud på de offentlige finanser så langt øjet rækker. At Danmark sakker voldsomt bagud i velstandskapløbet i forhold til lande, som vi normalt sammenligner os med.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00