Kan man planlægge sig fra kriminalitet?

BYPLANLÆGNING: Ny rapport samler viden og erfaringer med at forhindre kriminalitet gennem byplanlægning. Rapporten stiller spørgsmålstegn ved effekten af at skabe aktivitet omkring boliger for at sikre øjne på gaden.
Foto: Colourboks
Mads Bang
Hvordan forhindrer man bedst kriminalitet i et boligområde? Det forsøger en ny dansk rapport at svare på med en gennemgang af de mest udbredte teorier og indsatser på området.

Rapporten "Kriminalpræventiv og utryghedsforebyggende miljø- og byplanlægning", som er udgivet af Statens Byggeforskningsinstitut, er en del af et samarbejde mellem Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd.

Forfatteren bag rapporten, Rune Holst Scherg, hæfter sig især ved, at der nu er et samlet overblik over viden på området på dansk. Men rapporten peger også på, at der er forskellige succesrater med forskellige teorier, når det handler om at modvirke kriminalitet.

Skubber ikke kriminaliteten rundt
En af de klare konklusioner i rapporten er, at man ikke bare skubber problemet med kriminalitet rundt i byen, når myndighederne gør en indsats i et specifikt område.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00