Efter kritik: Borgmester i København åbner for at skrue op for solceller på tagene

Københavns Kommune har for nylig skruet ned for solcelleenergi på tagene og givet staten skylden for dårlige regler. Men landets største kommune bør kunne overkomme opgaven, når Aarhus kan, lyder kritik. Nu siger Københavns miljø- og teknikborgmester Line Barfod, at det nok alligevel godt kan lade sig gøre at oprette et selskab til at drive solceller, så man kan skrue op.

Teknik- og miljøborgmester i København Line Barfod (EL) sagde for få uger siden, at det er for dyrt og besværligt for kommunen at have et solcelleselskab, og at man derfor ikke kunne udnytte eksisterende solcelleanlæg optimalt.&nbsp;Men nu åbner hun for et nyt selskab og flere solceller.<br>
Teknik- og miljøborgmester i København Line Barfod (EL) sagde for få uger siden, at det er for dyrt og besværligt for kommunen at have et solcelleselskab, og at man derfor ikke kunne udnytte eksisterende solcelleanlæg optimalt. Men nu åbner hun for et nyt selskab og flere solceller.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen HansenMorten Øyen

73 bygninger i København kan fremover komme til at levere strøm fra solceller.

Nu åbner Københavns miljø- og teknikborgmester, Line Barfod (EL) nemlig for, at hovedstaden kan oprette et nyt selskab til at drive solceller. Og ifølge forvaltningens egen undersøgelse, er 73 kommunale bygninger egnet til at blive beklædt med solceller på taget.

Det skriver Barfod i et svar til Altinget.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00