LA i opgør med almensektoren: Private udlejere skal langt oftere løse boligsociale opgaver

Kommunerne skal langt oftere anvise udsatte, boligsøgende borgere til private udlejere, der vil være bedre til at løse de boligsociale opgaver end almensektoren, mener forhenværende boligminister Ole Birk Olesen (LA). De almene boliger bidrager med andet end boliger til de mest udsatte, lyder det fra BL.

Den private sektor vil kunne varetage de boligsociale opgaver langt bedre end almensektoren, mener tidligere boligminister Ole Birk Olesen (LA).
Den private sektor vil kunne varetage de boligsociale opgaver langt bedre end almensektoren, mener tidligere boligminister Ole Birk Olesen (LA).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når kommunerne skal finde en bolig til en udsat borger, der mangler et sted at bo, skal de i langt højere grad end i dag orientere sig mod det private udlejningsmarked.

Sådan lyder det fra boligordfører for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, der betegner forslaget som et ”grundlæggende opgør” med almensektorens rolle som den primære boligsociale problemknuser.

”Man kan løse problemerne bedre ved at inddrage flere i løsningen. Jeg ser gerne, at man går i en retning, hvor man i stedet for automatisk at bevilge penge på alle mulige måder til de almene organisationer havde en større åbenhed i både staten og kommunerne i forhold til at bruge pengene på at købe ydelsen hos de private udlejere,” siger Ole Birk Olesen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00