Lilleholt sløjfer udskældt tilskud: Branchen går i tænkeboks

STOP: Omfattende fejl og for ringe kontrol får energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at lukke permanent for energispareordningens tilskud til hulmursisolering. Branchen vil nu forsøge at finde en løsning, så tilskud igen kan komme på tale.

Foto: Emil Hougaard / Scanpix
Morten Øyen

Vi forstår, at ministeren reagerer og vil nu prøve at samle de seriøse parter i branchen om at komme tilbage med noget, som kan genskabe tilliden.

Michael H. Nielsen
Direktør, Dansk Byggeri

Et midlertidigt stop for tilskud i tre måneder er nu gjort permanent.

Fakta

Om energiselskabernes energispareordning

  • Siden 2006 har energiselskaberne haft årlige energisparemål. Målet er en del af en frivillig aftale mellem energi-, forsynings- og klimaministeren og net- og distributionsselskaber inden for el, fjernvarme, olie og naturgas.
  • Den seneste energispareaftale er fra 2016, hvor selskaberne har forpligtiget sig til at spare 10,1 PJ, hvilket svarer til det årlige energiforbrug i ca. 110.000 gennemsnitlige danske parcelhuse.
  • Udgifterne til energispareindsatsen betaler forbrugerne over energiregningen. Der er et politisk fastsat loft over udgifterne på 1,5 mia. kr. årligt.
  • Hvert år gennemføres over 100.000 enkelte sager, som får støtte fra energispareindsatsen. Det kan f.eks. være udskiftninger af vinduer, isolering af loft og varmerør og skift af radiatorventiler. Og altså ind til for nyligt også hulmurisolering.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Det meddelte energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) mandag, efter at der ad flere omgange er blevet dokumenteret omfattende fejl med hulmursisolering, som har modtaget tilskud under energispareindsatsen.

”Jeg står på forbrugernes side i denne sag, og jeg vil ikke acceptere, at der er så omfattende sjusk og fejl, måske endda direkte fusk, med en ordning, hvor der både gives tilskud, og som koster husejerne penge,” lød det fra ministeren mandag.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00