LO og BL vil skabe job med almene boliger

ALMENT BYGGERI: Både LO og BL lancerer forslag, der skal sætte skub i mere alment byggeri. Boligminister Carsten Hansen (S) peger på, at der allerede er pumpet store beløb i byggeriet i de kommende år.
Mads Bang

Det koster ikke staten noget at hæve Landsbyggefondens ramme, for det er de penge, som beboerne har sparet op, og hvis man løfter renoveringsrammen, ligger der allerede projekter klar.

Bent Madsen
Direktør, BL
Statsminister Helle Thorning-Schmidts har bedt sine ministre komme med bud på jobskabende initiativer inden marts. Den opfordring er også blevet hørt uden for Slotsholmen, og nu har LO lanceret et bud på en jobpakke, som blandt andet rummer et forslag om at øge byggeriet af almene boliger.

LO vil have regerningen til at sænke grundkapitalindskuddet fra kommunerne til almene boliger til syv procent i stedet for de ti procent, inskuddet udgør i dag. Det vil ifølge LO's beregninger give kommunerne mulighed for at bygge yderligere 500 almene boliger, og skabe omkring 700 job.

I de almene boligselskabers landsorganisation, BL, tager direktør Bent Madsen positivt imod LO's forslag.

"Det vil typisk have en effekt at nedsætte indskuddet, fordi det bliver billigere for en kommune at sætte gang i alment byggeri. Det vil være fornuftig at gøre det nu, når der er ledig kapacitet i byggeriet," lyder vurderingen fra Bent Madsen.

Dokumentation
Flere almene boliger
I forbindelse med kommuneaftalen for 2012 blev det besluttet at nedsætte det kommunale grundkapitalindskud fra 14 pct. til 10 pct. Ændringen blev vedtaget og gennemført fra 1. december 2012.
LO foreslår, at grundkapitalindskuddet sænkes yderligere til 7 pct. Det vurderes at give anledning til et ekstra byggeri på 500 almene boliger bl.a. i hovedstadsområdet samt 200 ekstra job i 2013 og samlet 700 ekstra job i 2014 og frem.
Kilde: LO's forslag til en jobpakke, januar 2013 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00