Løkke: Er der mulighed for at udfordre grundloven?

Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede Folketingets partiledere til møde om det muslimske parallelsamfund. 15. marts 2016

SPØRGETIME: Statsministeren indkalder partilederne til møde om integrationsproblemer og er villig til at “gå til grænserne af, hvad der historisk har været dækning for".

Det parallelsamfund i det muslimske miljø, som TV 2 har afdækket, gennemsyrede debatten ved spørgetimen i Folketinget tirsdag 15. marts med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Her inviterede statsministeren til møde med partilederne efter påske, hvor en løsning på problemet skal findes.

Statsministeren lagde vægt på dilemmaerne, og at der ikke findes lette løsninger. Derfor skal man afsøge grænserne for grundloven, påpegede han.

"Det, jeg selv oplever som en potentiel følelse af afmagt, er det forhold, at vi har skabt et demokrati med en række frihedsrettigheder, som man så kan dække sig bag, når man de facto vil bekæmpe vores samfund. Det er dilemmaet," lød det fra statsministeren.

"Vi skal reelt arbejde sammen - helt ned i materien. Hvad skal der til, hvad kan man, hvor går grænsen for at udfordre grundloven?" tilføjede Lars Løkke Rasmussen.

Han lagde op til en bred løsning i Folketinget, og flere af partierne udtrykte deres støtte til mødet.

"Vi skal tage et opgør med dem, der ønsker et opgør med det frie samfund, vi kender. Det skal være en ændring, der favner bredt," lød det fra statsministeren.

Forrige artikel Almene boliger i rigmandsghettoer er allerede muligt Almene boliger i rigmandsghettoer er allerede muligt Næste artikel Minister vil reevaluere LAG-midler Minister vil reevaluere LAG-midler
Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

Radikale: Kommunerne bør fortsat inddrive ejendomsskat

GÆLD: Kommunerne bør fortsat inddrive restancer på ejendomsskatten, når det nye boligskattesystem træder i kraft i 2021. Det mener Radikales skatteordfører. V og K er åbne for at diskutere sagen. DF og S vil ikke ændre aftalen.