Løkke om Skat: Nok er nok

LUKKET: Tålmodigheden med Skat er nu opbrugt, og det er grunden til, at regeringen nedlægger organisationen og i stedet opretter en række nye styrelser, fortæller Lars Løkke Rasmussen. 

”Nok er nok.”

Sådan lyder konklusionen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der sammen med sin regering har besluttet at nedlægge Skat efter en række skandalesager.

”Der har gennem længere tid været massive problemer i Skat,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på sagen om milliardudbetalinger til udenlandske svindlere, på det kuldsejlede inddrivelsessystem EFI og på ejendomsvurderingerne, som har ramt skævt og har betydet, at nogle i en årrække har betalt for meget i ejendomsskat.

”Det er situationer, som for at sige det lige ud ikke hører til i Danmark,” siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

”Tålmodigheden er brugt op, og derfor har regeringen besluttet at nedlægge Skat i den form, som vi kender det, og i stedet bygge et nyt skattevæsen op.”

Syv nye styrelser
I stedet for Skat oprettes syv nye styrelser, der skal koncentrere sig om hver sit specifikke område. Som første led i regeringens nye udflytningsplan placeres fem af styrelserne uden for København. Se her, hvor de placeres.

Og tilliden til Skat i befolkningen halter. En nylig måling foretaget for Altinget af Norstat viser, at kun 13 procent af de adspurgte har tillid til Skat.

Men det skal nedlæggelsen af Skat og oprettelsen af syv nye styrelser lave om på, fortæller Lars Løkke Rasmussen.

”Vi skal gøre op med en stor uoverskuelig organisation, hvor ansvaret bliver tabt og svigtet. Derfor vil regeringen etablere syv nye stærke styrelser med hver deres klare ansvarsområde,” siger Løkke og fortsætter:

”Nok er nok, vi skal have genoprettet danskernes tillid til skattevæsenet – den tillid, som er selve fundamentet under vores velfærdssamfund.”

Mindre bureaukrati
Nogle vil måske tænke, at syv nye styrelser lyder mere uoverskueligt end én enkelt organisation, men sådan forholder det sig ikke, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V).

”Vi gør det for få en klar ledelse og et skattevæsen, hvor man har fokus på én opgave i en styrelse i stedet for på mange opgaver i Skat. Det vil ikke skabe mere bureaukrati, men mindre,” siger Karsten Lauritzen.

”Som situationen er i dag, er nogle områder i Skat fordelt på op til 26 forskellige fysiske lokationer, og så er det svært for en ledelse at være ledelse. Nu samler vi tingene i større omfang, samtidig med at det samlede skattevæsen stadigvæk er til stede i hele landet.”

Forrige artikel Lilleholt sløjfer udskældt tilskud: Branchen går i tænkeboks Lilleholt sløjfer udskældt tilskud: Branchen går i tænkeboks Næste artikel Hele pressemødet: Regeringen lukker Skat Hele pressemødet: Regeringen lukker Skat