Minister i samråd om CEPOS-medlemskab

SAMRÅD: Socialdemokraterne kalder nu socialminister Benedikte Kiær (K) i samråd på grund af hendes tidligere medlemskab af CEPOS.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Er fattigdom selvforskyldt? Er ulighed gavnligt? Det er nogle af de spørgsmål, som socialminister Benedikte Kiær (K) skal besvare på et kommende samråd.

Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen kalder nu ministeren i samråd efter at det er kommet frem, at Benedikte Kiær har siddet i CEPOS' øverste myndighed - centerrådet - i en årrække.

"Jeg vil meget gerne vide, om ministeren deler CEPOS' synspunkter om, at fattigdom er selvforskyldt, og ulighed er gavnligt for samfundet, for hvis hun gør det, kommer det til at stå skidt til med den sociale indsats for de udsatte i vores samfund," siger Mette Frederiksen.

Minister: Det var ikke relevant
Sagen har fået ekstra opmærksomhed, fordi ministeren ved sin udnævnelse offentliggjorde et fyldigt cv, der fortalte om alt fra køkkenleder-stillinger til bestyrelsesposter i mindre kendte organisationer som Amgros og Copenhagen Capacity, men hun nævnte ikke sit medlemskab af Cepos.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00