Nødråb: Tomme boliger truer den almene sektor

UDKANT: Seks midt- og vestjyske borgmestre slår alarm: En stribe almene boligafdelinger er på randen af konkurs, og det kan true den billige finansiering af almene boliger i hele landet. Landsbyggefonden maner til besindighed.

Carsten Kissmeyer (V), borgmester i Ikast-Brande, opfordrer landspolitikerne til at gribe ind, så det bliver muligt at rive almene boliger ned i udkantsområder. "Situationen er alvorlig," lyder det fra borgmesteren.&nbsp; <br>
Carsten Kissmeyer (V), borgmester i Ikast-Brande, opfordrer landspolitikerne til at gribe ind, så det bliver muligt at rive almene boliger ned i udkantsområder. "Situationen er alvorlig," lyder det fra borgmesteren. 
Foto: IkastBrandeKommune
Mads Bang

Et nødråb er landet på boligminister Carsten Hansens (S) bord. Seks borgmestre fra midt- og vestjyske kommuner advarer om, at en række truende konkurser i almene boligafdelinger i udkantsområder kan true den billige finansiering af almene boliger generelt.

Boligselskabet Bomidtvest, som har omkring 3600 boliger i de seks kommuner, har advaret om, at en række boligafdelinger vil gå konkurs, hvis der ikke findes en mulighed for at rive boliger ned.

Hvis boligafdelingerne går konkurs, vil kommuerne og de realkreditinstitutter, der har lån i ejendommene, stå tilbage med en stor gæld. Bomidtvest vurderer, at kommunerne kan risikere at skulle betale garantiforpligtigelser i størrelsesordenen 50-60 millioner kroner.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00