Ny debat: Hvordan skal landdistrikterne gøres attraktive?

DEBAT: De seneste år er flere initiativer sat i søen for at styrke landdistrikterne. Men hvordan står det egentlig til, efter at initiativer som Landsbypuljen er blevet oprettet? Er vi godt på vej, eller er vi langt fra i mål? Det spørger Altinget By og Bolig om.

Er der penge nok til nedrivning og istandsættelse af boliger, som kan gøre landdistrikterne attraktive? Det spørger Altinget By og Bolig om. 
Er der penge nok til nedrivning og istandsættelse af boliger, som kan gøre landdistrikterne attraktive? Det spørger Altinget By og Bolig om. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det har længe stået klart, at landdistrikterne i Danmark står over for store udfordringer. Flere og flere – særligt unge - flytter til de større byer, lokale skoler og uddannelsesinstitutioner kæmper for livet og boligpriserne rasler ned.

Derfor er der de senere år sat gang i en lang række initiativer, der har til formål at styrke landdistrikterne.

Et af de tiltag kom med finansloven for 2019. Her indgik den daværende Venstre-ledede regering og Dansk Folkeparti nemlig en aftale om oprettelsen af Landsbypuljen, der skulle styrke udviklingen i landsbyerne og det åbne land.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00