Ny temadebat: Hvad skal politikerne gøre for at hjælpe danskerne med varmeregningen i hjemmet?

Energikrisen pumper varmepriserne i vejret i de danske husstande. Hvad skal politikerne gøre for at hjælpe danskerne med de store regninger? Altinget spørger en række aktører og politikere.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Hvad skal politikerne gøre for at hjælpe danskerne med varmeregningen i hjemmet? Nogle familier kan se frem til mere end en tidobling af varmeregningen i efteråret sammenlignet med tredje kvartal sidste år. Senest har regeringen foreslået at lægge et "loft" over danskernes energiregninger til vinter, så man gennem en låneordning skal kunne indefryse ekstraregninger og betale dem af over fem år. Og fredag præsenterede Folketinget en kommende "vinterhjælp" til danskerne.

"Vinterhjælpen" kommer også oveni EU-Kommissionens forslag om at sætte et prisloft på 180 euro per kilowatttime strøm, hvilket svarer til det halve af prisen lige nu.

Det er ikke første gang, at regeringen forsøger at hjælpe danskerne med deres varmeregning. Tidligere på året uddelte regeringen en ‘varmecheck’ på 6.000 kroner til 400.000 danskere. Men prognoser for vinterens varmeudgifter har fået regeringen til at tage det næste skridt.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00