Ny temadebat: Hvad stiller vi op med de galopperende boligpriser?

Økonomer, interessenter og politikere vil i den kommende tid debattere, hvorvidt de vil regulere de stigende boligpriser, og hvordan de vil foretage eventuelle indgreb.

Finansminister Nicolai Wammen (S) fastslog under en spørgetime i april, at regeringen ikke planlægger indgreb på boligmarkedet, men at regeringen "vil følge udviklingen tæt i de kommende måneder".
Finansminister Nicolai Wammen (S) fastslog under en spørgetime i april, at regeringen ikke planlægger indgreb på boligmarkedet, men at regeringen "vil følge udviklingen tæt i de kommende måneder".Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Boligpriserne galopperer af sted. En ny prognose fra Nykredit forudser, at priserne for huse og ejerlejligheder vil stige med cirka seks procent 2021.

Regeringen har gentagne gange afvist at foretage indgreb. Finansminister Nicolai Wammen (S) fastslog under en spørgetime i april, at regeringen hverken frygter for en ny finanskrise eller planlægger indgreb på boligmarkedet, men at regeringen "vil følge udviklingen tæt i de kommende måneder".

Uden Danmarks grænser har lande som Sverige og New Zealand grebet ind. I Sverige indførte den borgerlige koalitionsregering i 2008 en lavere, løbende ejendomsskat på 0,75 procent og en højere boligbeskatning på 22 procent, når boligejerne udtræder af boligmarkedet, og i New Zealand – som i forvejen havde foretaget indgreb på beskatningen af boliggevinsten og på fradragsmulighederne for boliglån – har den socialdemokratiske regering nu bedt centralbanken om at tøjle boligpriserne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00