Partier presser på for at halvere byggeriets grænse for CO2-udledning: “Nu må ministeren komme på banen”

Forhandlingerne om et nyt CO2-krav for nybyggeri burde være begyndt for flere måneder siden, lyder kritikken fra flere partier til boligministeren. I stedet bliver kravet først skærpet i det nye år, og det efterlader partierne utålmodige.

Ifølge flere af Folketingets partier var det aftalen, at man skulle fastsætte et nyt CO2-krav til nybyggeri i 2023. Men boligministeren begyndte først forhandlingerne 18. december, og dermed kommer kravet først på plads i det nye år.
Ifølge flere af Folketingets partier var det aftalen, at man skulle fastsætte et nyt CO2-krav til nybyggeri i 2023. Men boligministeren begyndte først forhandlingerne 18. december, og dermed kommer kravet først på plads i det nye år.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det er for dårligt, at boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) først har taget hul på forhandlingerne om et nyt CO2-krav til nybyggeri 18. december – to uger før det nye år.

Efter flere partiers opfattelse var det nemlig planen, at man skulle fastsætte en ny grænseværdi for, hvor meget CO2 en ny bygning må udlede inden udgangen af 2023.

Sådan lyder det fra både Konservative, Enhedslisten og Alternativet, der er skuffede over, at boligministeren først valgte at afholde første møde om det nye CO2-krav, en uge før Folketinget går på juleferie.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00