Kommunale byggeplaner skal skæres med milliardbeløb

Med den smalleste anlægsrammer i et årti skal der skæres kraftigt i byggeplanerne i kommuner landet over for at holde budgetterne for 2023 inden for økonomiaftalens rammer. Alene København og Odense skal en milliard kroner ned.

Landets kommuner har både lyst og råd til at bygge for meget mere, end de må i kraft af økonomiaftalen for 2023. Alene i kommuner som Odense og København skal de hidtidige forventninger til 2023 nu beskæres med en milliard.
Landets kommuner har både lyst og råd til at bygge for meget mere, end de må i kraft af økonomiaftalen for 2023. Alene i kommuner som Odense og København skal de hidtidige forventninger til 2023 nu beskæres med en milliard.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Landet over bliver de kommunale byggeplaner gennemgået med en tættekam for at finde projekter, der kan udskydes et år eller to.

Med en af de snævreste anlægsrammer siden kommunalreformen, høje byggepriser og kraftig inflation er der lagt op til en opbremsning, som kræver hårde prioriteringer af, hvad der bliver mulighed for at renovere og bygge det kommende år.

Oven i det kommer, at KL har forsøgt at stramme styringen af den enkelte kommunes anlægsudgifter for at tage toppen af efterårets interne borgmesterkamp, om hvem der skal holde igen for ikke at sprænge årets økonomiaftale.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00