Professor i kritik af S-forslag: Ineffektivt og unødigt dyrt at sløjfe gratis søndagsparkering

At opgive gratis søndagsparkering i København er i strid med Klimarådets såvel som Økonomisk Råds anbefalinger om fornuftig klima- og mobilitetspolitik, mener professor Mogens Fosgerau. Jonas Bjørn Jensen (S) ser forslaget som en "no-brainer". 

Københavns Kommune bliver nødt til at indrette sig efter, hvad der allerede er af klimapolitik i Danmark, siger Mogens Fosgerau. 
Københavns Kommune bliver nødt til at indrette sig efter, hvad der allerede er af klimapolitik i Danmark, siger Mogens Fosgerau. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Omkostningerne ved at sløjfe gratis parkering om søndagen i København står ikke mål med den CO2-besparelse, man kan opnå, mener professor i økonomi ved Københavns Universitet, Mogens Fosgerau. 

S og SF fremsætter i næste uge et forslag i borgerrepræsentationen om at indføre betalingsparkering alle ugens dage i hovedstaden, blandt andet for at nedsætte udledningerne fra søndagstrafikken. Men det er ineffektivt og unødigt dyrt, mener Mogens Fosgerau, der blandt andet har forsket i transport, trafik og urban økonomi.   

"De påfører samfundet en meget større omkostning end nødvendigt per ton CO2. Og de regner ikke engang ud, hvor stor den omkostning er," siger han og fortsætter: 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00