Regeringen sætter prop i almen renovering

RENOVERING: Regeringen har ikke tænkt sig at lade de almene boligorganisationer renovere mere end planlagt med den kommende vækstpakke. Enhedslisten mener, at det vil være oplagt at hæve rammen igen.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Det er helt oplagt, at regeringen skal tage det med. Det ligger i forlængelse af vores politik om grønne tiltag, og det giver beskæftigelse..

Lars Dohn (EL)
Boligordfører
Når regeringen snart fremlægger sine samlede planer for at sætte gang i væksten, bliver det uden at åbne for flere milliarder til renovering af den almene sektor. Det har ellers været et fast punkt på dagsordenen, når både den nuværende og tidligere regering har skubbet på væksten i de senere år.

Ifølge Altinget.dks oplysninger vil regeringen ikke hæve renoveringsloftet igen i denne omgang.

I sidste uge lød en kraftig opfordring fra Boligselskabet Sjælland om at hæve renoveringsrammen igen for at sikre aktivitet på Sjælland uden for hovedstaden. Og i mandags, da regeringens energirenoveringsstrategi blev præsenteret, pegede de almene boligorganisationers organisation, BL, på, at den bedste metode til at sikre lavere energiforbrug i sektoren er renoveringer.

Faktisk sker der allerede i år en hård opbremsning i antallet af renoveringer, der sættes i værk fra Landsbyggefonden. I år og frem til 2016 vil fonden kun godkende renoveringer for to milliarder kroner, som er under det normale niveau, fordi rammen er blevet fremrykket.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00