S-kritik af pensionskassers pres på almene boliger

ALMENE BOLIGER: S-ordfører kritiserer pensionskasser for enøjet fokus på afkast i stedet for billige boliger. Pensionskasse-formand og partifælle Bent Hansen forsvarer prioriteringen.

Boligordfører for Socialdemokraterne Jan Johansen mener, at pensionskasserne burde gå aktivt ind i kampen for at sikre billigere boliger for deres medlemmer i de store byer.&nbsp;<br>
Boligordfører for Socialdemokraterne Jan Johansen mener, at pensionskasserne burde gå aktivt ind i kampen for at sikre billigere boliger for deres medlemmer i de store byer. 
Foto: Jonas B. Whitehorn/Boligselskabet Sjælland
Mads Bang

Vi er ikke sat i verden for at give tilskud til, at nogen skal have en billigere bolig end andre. Vi skal sikre medlemmerne en god pension.

Bent Hansen (S)
Bestyrelsesformand, PKA og formand i Danske Regioner
Fakta
Regeringen vil fjerne kommunernes mulighed for at reservere op til 25 procent af nye byområder til almene boliger.

Muligheden blev tilføjet i planloven for godt et år siden.

Siden har både Aarhus Kommune og Københavns Kommune brugt muligheden, og begge steder har pensionskassen PKA været involveret i projekter, der er blevet berørt af loven.

Pensionskassernes burde tænke lidt mere på om deres medlemmer i fremtiden bliver afskåret fra at bo centralt i de store danske byer. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes boligordfører, Jan Johansen, op til forhandlingerne om planloven, som i denne uge begynder igen efter at have været på pause siden jul.

Regeringen har blandt andet lagt op til at fjerne reglen om at kommunerne kan stille krav om at op til 25 procent af boligerne i et nyt byområde er almene boliger. En tilføjelse, som det seneste år har ført til intens debat.

I debatten har især Københavns overborgmester Frank Jensen (S) argumenteret for, at reglen er nødvendig for at skaffe boliger til ”sygeplejersken og sosu-assistenten”.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00