S-ministre parkerer kreditklemme til efter valg

KREDIT: Boligministeren og erhvervsministeren parkerer kreditklemmen i to udvalg, som først leverer svar i september. Venstre kritiserer regeringen for ikke at handle.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ansvaret for reguleringen af realkreditmarkedet, og han vil have undersøgt mulighederne for at sikre bedre finansiering i landdistrikterne. Svaret lander dog først efter sommerferien. <br>
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ansvaret for reguleringen af realkreditmarkedet, og han vil have undersøgt mulighederne for at sikre bedre finansiering i landdistrikterne. Svaret lander dog først efter sommerferien.
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang

Vi har stået i Folketingssalen og prøvet at få regeringen til at lave sådan en strategi masser af gange. Nu siger man så, at der kommer et forslag, lige før valgperioden udløber.

Thomas Danielsen (V)
Landdistriktsordfører
Fakta

Både boligminister Carsten Hansen (S) og partifællen i Erhvervs- og Vækstministeriet, Henrik Sass Larsen (S), vil afvente udvalgsarbejde, før de skrider ind med tiltag, der kan løsne den såkaldte kreditklemme i yderområderne.

Kreditklemmen betyder, at en række potentielle huskøbere med solid økonomi har fået afslag på realkreditlån til at købe huse i landets yderområder. Det har blandt andet fået SF og Enhedslisten til at foreslå forskellige grader af statsstøtte til finansiering af boligkøb i de berørte områder.

Boligministeren har dog nu sammen med de to venstrefløjspartier flertal for at nedsætte et udvalg, som skal komme med et samlet katalog over handlemuligheder i landdistrikterne. Det sker, efter SF har presset på med et beslutningsforslag i Folketinget, der stillede krav om, at en omfattende handleplan skulle sættes i gang inden for seks måneder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00