SF-vælgere vil af med skattestop på boliger

MENINGSMÅLING: Et flertal af SF's vælgere ønsker at droppe skattestoppet på boliger. Kun hver fjerde SF-vælger er enig med partiledelsen i, at boligejerne skal fredes. Ikke noget problem, siger SF's politiske ordfører Ole Sohn.
Foto: Henrik/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Politikerne er aldrig meget for at tage ømtålige emner op i et valgår. Men jeg er overbevist om, at der ikke kommer til at gå lang tid, før vi kommer til at diskutere boligskat åbent. Specielt ikke hvis oppositionen vinder valget.

Johannes Andersen
Lektor og valgforsker ved Aalborg Universitet
Fakta

Sådan har vi spurgt

Både regeringen og S-SF afviser at følge anbefalingen fra De Økonomiske Vismænd om at droppe skattestoppet på boliger. Er du tilhænger af, at ejendomsværdiskatten igen skal følge boligens pris?

Alle vælgere
Ja: 38,3 pct.
Nej: 40,6 pct.
Ved ikke: 21,1 pct.  

SF's vælgere
Ja: 50,9 pct.
Nej: 27,2 pct.
Ved ikke: 22,0 pct.


Kilde: A&B Analyse
Partitoppen i SF er helt ude af trit med sine vælgere, når partiet ønsker at bevare skattestoppet på boliger.

Et flertal på 51 procent af SF's vælgere vil af med skattestoppet, mens kun godt hver fjerde SF-vælger svarende til 27 procent støtter partiets politik om boligskat. Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.

Hos SF afviser politisk ordfører Ole Sohn, at det er problematisk, at der ikke er samklang mellem partiet og dets vælgere i spørgsmålet om boligskat.

Sohn: Vi viser ansvar
"Vi fører en politik, som vi mener er ansvarlig. Det er også et partis forpligtelse at vise ansvar overfor samfundet i situationer, hvor ens egne vælgere måske synes, at man skulle have gjort noget lidt anderledes," siger Ole Sohn.

0:000:00