Toplederklub manglede kontrol med økonomien

CHEFKLUB: Netværk for offentlige topledere blev allerede i 2014 advaret om, at netværket manglede kontrol med regnskabet og ikke fulgte momsreglerne. Vi fulgte standarderne i den offentlige forvaltning, siger leder.

Fhv. departementschef Claes Nilas, der står i spidsen for Topledernetværket, tager kritikken til efterretning.
Fhv. departementschef Claes Nilas, der står i spidsen for Topledernetværket, tager kritikken til efterretning.Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Mads BangLasse Lange

[Foreningen har] ikke etableret detaljerede forretningsgange og interne kontroller, der forebygger og opdager fejl i årsregnskabet.

Revisionsprotokollat
Deloitte

Et netværk af landets førende offentlige jurister, økonomer og topchefer har i årevis drevet et netværk, der ikke levede op til basale regler for økonomi og ledelse i foreningsdanmark.

Embedsmandsklubben, der har en nu forhenværende departementschef i spidsen, har således ikke levet op til basale krav om kontrol med økonomien, adskillelse af netværkets ledelse og registrering af moms.

Klubben, der bærer navnet Tværgående Netværk for offentlig Topledelse, også kaldet Topledernetværket, blev i en årrække i strid med reglerne administreret i det tidligere Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter, hvor netværkets leder, Claes Nilas, var departementschef.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00