Udlejere ærgrer sig: Skal stadig slikke frimærker

DIGITAL: I fremtiden skal lejere og udlejere selv kunne aftale, om de vil kommunikere digitalt. Ny aftale får ros fra lejerne, mens Ejendomsforeningen Danmark synes, at politikerne skulle være gået længere.

Boligminister Ole Birk Olesen (LA) samlede i sidste uge alle Folketingets partier om en aftale, som skal gøre det lettere for udlejere og lejere at kommunikere digitalt. <br>
Boligminister Ole Birk Olesen (LA) samlede i sidste uge alle Folketingets partier om en aftale, som skal gøre det lettere for udlejere og lejere at kommunikere digitalt.
Foto: Niels Hougaard/Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Mads Bang

Politikerne kommer til at tage fat i det igen. Man hænger hele tiden fast i en gammel måde at gøre det på.

Morten Østrup Møller
Juridisk direktør, Ejendomsforeningen Danmark
Fakta

Forbehold i aftalen

  • At lejer og udlejer kan opsige en aftale om digital kommunikation og med et varsel på en måned fra d. 1. kræve, at meddelelser, hvor der er krav om skriftlighed, sendes med almindeligt brev.
  • At lejere, der er undtaget fra Digital Post fra det offentlige, fritages for digital kommunikation i lejeforholdet.
  • At kravet om skriftlighed pr. brev fastholdes ved betalingspåkrav og opsigelse, men parterne kan dog indgå aftale om, at lejerne også kan modtage de pågældende meddelelser i e-Boks.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Godt, men ikke helt godt nok. Sådan lyder det fra udlejerne i Ejendomsforeningen Danmark om den nye aftale om dgital post i boligsektoren.

Alle partier i Folketinget har indgået en aftale, som skal åbne for mere digital post i lejeboligsektoren.

Aftalen, som landede i sidste uge, betyder i praksis, at lejere og udlejere kan aftale at kommunikere digitalt, men det er stadig frivilligt. Det har været et stort ønske fra udlejersiden længe. Og presset for nye regler blev kun større tidligere på året, da det stod klart, at brevpost bliver endnu dyrere og langsommere som følge af krisen i PostNord.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024