Unge ingeniører viser vejen til Udkantsdanmark

UDKANTSDANMARK: Unge ingeniører bryder med fordommene og finder arbejde i udkantsområderne. Det viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen.

Lidt effekt har krisen nok, men det er mere et spørgsmål om, at med de gode lønninger, vi får, så bliver man mere sat, og så er det svært at flytte. (Om forskellen fra 2008 til 2011)

Morten Thiessen
Formand for IDAs arbejdsmarkedsudvalg
Fakta

Så mange var parate til at flytte tværs over landet for at få et job ifølge undersøgelsen: 

2008: 60 procent

2009: 64 procent

2010: 86 procent

2011: 72 procent


Kilde: Ingeniørforeningen

Når de unge ingeniører har fået udleveret deres eksamensbevis, er de mere end parate til at flytte tværs over landet efter et job. Det viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen.

Hvor 60 procent af de nyuddannede ingeniører i 2008 var parate til at slå sig ned i en anden del af Danmark, er tallet i 2011 steget til 72 procent.

Morten Thiessen, formand for IDAs arbejdsmarkedsudvalg, er ikke overrasket over undersøgelsens konklusion.

"Umiddelbart lyder det meget fornuftigt, og samtidig er det en kendt ting, at man er meget mobil, når man lige har mistet sit kollegieværelse. På det tidspunkt er der ikke så fantastisk meget, der holder på én. Det er meget tydeligt i en by som f.eks. Aalborg, som ikke har arbejdspladser til alle de ingeniører, der produceres. De får deres uddannelse, og så flytter de videre," siger han til fagbladet Ingeniøren.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00