Om  
Ane Hendriksen
Bo Foged
Joy Mogensen

Velux- og ATP-profiler nye i TV 2s bestyrelse

Kulturministeren har til TV 2s bestyrelse udpeget Bo Foged, der er adm. direktør for ATP, som ny næstformand, mens Ane Hendriksen, der er direktør for Velux Fonden, bliver nyt medlem.

Redaktionen

I følge Joy Mogensen (S) skal  TV 2 står stærkere i et medielandskab "drevet af techgiganter og streaming-tjenester".

Merete Lundbye Møller, der har været medlem af bestyrelsen i ni år, forlader TV 2-bestyrelsen sammen med Sisse Fjeldsted Rasmussen, der har været medlem af bestyrelsen i tre år.

"Det er vigtigt med en fællesejet virksomhed som TV 2, der kan være en konkurrerende aktør til de voldsomme forandringer i medielandskabet, der er drevet af techgiganter og internationale streamingtjenester. Derfor har regeringen udpeget to bestyrelsesmedlemmer, som repræsenterer grundighed, engagement, samfundssind og en evne til at tænke langsigtet," uddyber Joy Mogensen i en pressemeddelelsen.

Hun slår samtidig fast, at regeringen ikke ønsker at privatisere TV 2, som der tidligere har været tanker om.

"TV 2 er ikke en virksomhed, der kommer til salg under denne regering. TV 2’s fremtid er at være en medievirksomhed, som er ejet af danskerne i fællesskab. Regeringen ønsker en kultur- og nyhedsinstitution i det danske medielandskab, der skal sikre dansk kultur og journalistik i danskernes medieforbrug," siger kulturministeren.

TV 2's bestyrelse vil fremover bestå af Jimmy Maymann (formand), Bo Foged (næstformand), Henrik Ravn, Ane Hendriksen, Hermann Haraldsson, Charlotte Bach Thomassen, samt de tre medarbejder-valgte medlemmer Astrid Søndberg, Thomas Breinholt og John Jäger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Hendriksen

Direktør, Velux Fonden, medlem af TV 2s og Vellivs bestyrelse
bankuddannet, cand.jur.

Bo Foged

Partner og investeringsdirektør, CIP - Copenhagen Infrastructure Partners
cand.merc.aud. (CBS 1997)

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00