Hovedstaden har penge, men ingen plads. Derfor vil partier nu bygge ny skøjtehal til københavnske børn på Amager

Venstre i Tårnby og København vil gå sammen om at bygge en ny skøjtehal. Flere partier i kommunerne er positive overfor forslaget. Dog kan både den økonomiske fordeling mellem kommunerne og klimaperspektivet være afgørende. 

I Københavns Kommune er der lange ventelister, når det kommer til fritidsaktiviteter på isen. 
I Københavns Kommune er der lange ventelister, når det kommer til fritidsaktiviteter på isen. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Appetiten på nye idrætsfaciliteter i København er stor, men da pladsen i hovedstaden er knap, vil flere politikere på rådhuset nu søge udenfor kommunegrænsen for at bygge en skøjtehal til de københavnske børn. 

På Borgerrepræsentationens møde den 4. maj skal partierne således behandle et forslag fra Venstre om at undersøge mulighederne for et samarbejde mellem København og Tårnby Kommune om at finansiere en ny skøjtehal i den amagerkanske kommune. 

”Vi har kun to skøjtehaller i Københavns Kommune, og det kan være vanskeligt at finde en egnet byggegrund til etablering af en ny skøjtehal. Lige på den anden side af kommunegrænsen har Tårnby en grund klar, men finansieringen halter," siger Louise Theilade Thomsen, gruppeformand for Venstre i København. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00