Snit af målinger: Alternativets vælgerkrise har aldrig været dybere

RISBJERG-SNITTET: Alternativet står til den laveste vælgertilslutning, siden partiet kom i Folketinget. Forsøget med at erobre dagsordenen med 38 visioner for ’Det næste Danmark’ har ikke virket, og Uffe Elbæks parti er i krise, vurderer valgforsker. DF og Venstre går frem.

Alternativet står til 3,7 procent af stemmerne i nyt snit af meningsmålingerne. Det er laveste tilslutning, siden partiet kom i Folketinget.
Alternativet står til 3,7 procent af stemmerne i nyt snit af meningsmålingerne. Det er laveste tilslutning, siden partiet kom i Folketinget.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Hvis den her udvikling fortsætter, og valget først kommer om et år, så er det spærregrænsen, man skal begynde at orientere sig mod.

Kasper Møller Hansen
Valgforsker, Københavns Universitet

En måned efter lanceringen af 38 højtflyvende visioner for ’Det næste Danmark’, som skulle skabe fornyet gejst om Alternativet, skraber partiet bunden i meningsmålingerne.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som valgforsker og professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Alternativet vælgertilslutning er i det nye snit helt nede på 3,7 procent – svarende til syv mandater – den laveste opbakning, siden partiet kom i Folketinget.

0:000:00