20 pct. flere seere på NEWS under valgkampen

SEERTAL: Efter udskrivelsen af valget har TV 2 NEWS en fremgang i seertilslutning på mere end 20 procent, oplyser stationen.
Rasmus Nielsen

TV 2 NEWS har på valgkampens første 13 dage øget sin seertilslutning med over 20 procent i forhold til perioden før valgkampen.

I valgkampens første to uger står TV 2 NEWS for 4,5 procent af danskernes tv-sening, og i sidste uge havde TV 2 NEWS sin bedste uge nogensinde målt på seerandel, oplyser TV 2.

I 14-dages-perioden før valgudskrivelsen var kanalens seerandel på 3,7 procent, og dermed er fremgangen på mere end 20 procent.

Når TV 2 NEWS i valgkampen fylder endnu mere i danskernes tv-forbrug, skyldes det især, at danskerne hver dag bruger mere tid på at se NEWS. I valgkampen ser en NEWS-seer i gennemsnit 55 minutter på kanalen hver dag mod 44 minutter om dagen i perioden op til valgudskrivelsen.

"Den varierede valgdækning med en blanding af nyheder, analyse, vælgermøder, politiske dueller og magasinprogrammer om f.eks. mediernes valgdækning er en blanding, hvor rigtigt mange danskere finder noget af interesse. Vi er meget tilfredse med dækningen på TV 2 NEWS", siger kanalchef Mikkel Hertz i en pressemeddelelse.

Seertallene på TV 2 NEWS har siden premieren i december 2006 været i konstant vækst, og det er bl.a. kanalens stærke fokus på dansk politik med magasinprogrammer som "Mogensen & Kristiansen" og "Tirsdagsanalysen", der har skabt fremgang, mener TV 2 selv.

NEWS-fremgangen siden valget i 2007 har været eksplosiv. I de første 13 dage af valgkampen i 2007 stod TV 2 NEWS for 1,2 procent af danskernes tv-sening, og det var - på det tidspunkt - kanalens første længere periode med markant vækst i seertallene.

"Den meget klare fremgang for TV 2 NEWS viser både, at danskerne er meget interesserede i nyheder, og at dansk politik optager seerne. Det er et godt tegn for demokratiet og for danskernes interesse for politik og valg," slutter Mikkel Hertz.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Hertz

Fhv. nyhedsdirektør, TV 2
journalist (DJH. 1983)

0:000:00