Indenrigspolitik kan klares med 89 mandater

NYHED: Regeringen skal kun tælle til 89 i indenrigspolitik, for de færøske medlemmer vil sædvanligvis ikke stemme om danske sager.
VKO's afhængighed af et færøsk mandat er absurd, siger den genvalgte republikaner Høgni Hoydal.
VKO's afhængighed af et færøsk mandat er absurd, siger den genvalgte republikaner Høgni Hoydal.Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Henrik Theil

Hvis vi skal stemme i indenrigspolitiske spørgsmål, skal det være til gengæld for en aftale, der afklarer de demokratiske absurditeter, der gælder mellem Danmark og Færøerne.

Høgni Hoydal
Genvalgt folketingsmedlem, Færøerne
VK-regeringen vil støtte sig til den færøske lagmand Edmund Joensen fra Sambandspartiet for at opnå det nødvendige flertal på 90 mandater. Han indtager dog den sædvanlige holdning for de nordatlantiske mandater, nemlig at han i det daglige ikke blander sig i - endsige stemmer - om danske indenrigspolitiske spørgsmål.

Hos hans politiske modpart fra Færøerne, Høgni Hoydal fra det republikanske parti, der helst ser en løsrivelse fra Danmark, er holdningen den samme.

"Vores stilling er klart, at vi kun stemmer om og går ind i sager, der direkte vedrører Færøerne og det færøske folk," konstaterer Høgni Hoydal, der er genvalgt til Folketinget.

Selv om han sædvanligvis ikke vil blande sig, så kan han dog fristes.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00