Kommentatorerne tager magten

POLITISKE KOMMENTATORER: De politiske kommentatorer blev endnu mere synlige ved valget i 2007, viser den første forskning efter valget.
De politiske kommentatorer fik endnu mere at skulle have sagt i valgkampen 2007. Peter Mogensen fra dagbladet Politiken og statsministerens tidligere spindoktor Michael Kristiansen fik endda deres eget tv-program.
De politiske kommentatorer fik endnu mere at skulle have sagt i valgkampen 2007. Peter Mogensen fra dagbladet Politiken og statsministerens tidligere spindoktor Michael Kristiansen fik endda deres eget tv-program.Foto: Linea Sanderbo Kürstein/ Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Når man skal producere så meget, så kan det være svært at få involveret offentligheden i den daglige dækning. Det er nemmere at rutinisere arbejdsprocesserne – og her står kommentatorerne stand by.

Peter Bro
Lektor ved SDU

Udviklingen i retning mod flere og flere politiske kommentatorer i både aviser, på internettet, i radio og tv, fortsatte ufortrødent i valgkampen op til folketingsvalget sidste efterår.

Det fremgår af en af de første videnskabelige artikler om 2007-valget, som er skrevet af lektor Peter Bro fra SDU og professor Anker Brink Lund ved CBS i København, og som om kort tid udgives af Tidsskriftet Politik.

De to forskere har bl.a. gennemgået, hvor ofte de mest benyttede politiske kommentatorer optrådte i medierne i valgkampen, og her har de konstateret en klar stigning i forhold til tidligere, fortæller Peter Bro i dag til Altinget.dk:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00