SF vil slanke Folketingets beslutningsgang

NYHED: SF's gruppeformand vil fjerne menige medlemmer i Udvalget for Forretningsordenen for at styrken ledelsen af Folketinget.
Det er ikke, fordi vi skal tage flere opgaver på os. Men det må også være en lettelse for administrationen, at de ved, at når der er taget en beslutning, så kører det. Frem for at vi har det ene møde efter det andet, siger SF's Ole Sohn om tankerne bag en slankning af Udvalget for Forretningsordenen
Det er ikke, fordi vi skal tage flere opgaver på os. Men det må også være en lettelse for administrationen, at de ved, at når der er taget en beslutning, så kører det. Frem for at vi har det ene møde efter det andet, siger SF's Ole Sohn om tankerne bag en slankning af Udvalget for ForretningsordenenFoto: Henrik/Altinget.dk
Henrik Theil
Foto: Henrik/Altinget.dk

SF's gruppeformand Ole Sohn vil med sit forslag effektivisere Folketingets ledelse.

Ole Sohn
SF Gruppeformand

Det 21 mand store Udvalg for Forretningsordenen skal slankes, så det alene består af partiernes gruppeformænd og Folketingets Præsidium. Det er tankerne bag et forslag om at effektivisere Folketingets ledelse, som SF vil fremsætte.

"Vi har ladet os inspirere af den svenske model for Riksdagen. Det bliver meget mere effektivt, fordi vi halverer ledelsen fra 17 almindelige medlemmer til 8 gruppeformænd og fortsat de 5 præsidiemedlemmer. Vores forslag er udtryk for et ønske om at få organiseret ledelsen på en måde, der svarer til behovet i 2008," fortæller SF's gruppeformand Ole Sohn til Altinget.dk.

"Med den ordning må præsidiet have en berettiget formodning om, at gruppeformændene taler på gruppens vegne, fordi de har en direkte reference til grupperne. Det vil også være en lettelse for administrationen, at når der bliver truffet en beslutning, så kører det bare."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00