Thor P: Fra bister bulldog til venlig vagthund

INTERVIEW: Venstres bulldog er på 100 dage blevet en venlig vagthund, der passer på folkestyret og satser på dialog om tørklæder.
Thor Pedersen: "Som formand skal jeg varetage folketingsmedlemmernes interesser. Når jeg taler med et medlem, så er det ikke med et medlem af et parti, men et medlem af huset."
Thor Pedersen: "Som formand skal jeg varetage folketingsmedlemmernes interesser. Når jeg taler med et medlem, så er det ikke med et medlem af et parti, men et medlem af huset."Foto: Henrik/Altinget.dk
Henrik Theil

Er man valgt til Folketinget, så har man adgang til at deltage i Folketingets arbejde - sådan er det. Man deltager i udvalgsarbejdet og i salen. Man debatterer, og man stemmer. Sådan er det.

Thor Pedersen (V)
Folketingets formand

Det er godt 100 dage siden, at Thor Pedersen (V) udskiftede posten som finansminister med titlen som Folketingets formand. Og gruppeformændene er på tværs af partiskel ganske tilfredse med den nye formand, der både beskrives som lyttende og handlekraftig.

Dit ry som finansminister og regeringens bulldog, der bider sig fast til den bitre ende, passer ikke på det billede, der tegner sig nu. Hvordan skal det tolkes?

"Der er ikke noget mærkeligt i, at jeg skifter stil. Min funktion er en anden, og hér er min opgave at lytte til medlemmerne og til grupperne og sige, hvad kan vi gøre bedre. Og det sker på tværs af politiske holdninger. Mine politiske holdninger gemmer jeg til gruppemøderne," siger Thor Pedersen til Altinget.dk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00