Anmeldelse af 
Erik Holstein

Fra bondeparti til folkeparti

ANMELDELSE: Solid, men kedsommelig gennemgang af "Venstres forvandling" i ny bog, der understreger behovet for en stærk leder af et nyt politisk projekt.
En ung udgave af Anders Fogh Rasmussen i "Tid til forvandling". Bogen er en "udmærket, men noget rutinepræget præstation".
En ung udgave af Anders Fogh Rasmussen i "Tid til forvandling". Bogen er en "udmærket, men noget rutinepræget præstation".Foto: Altinget.dk
Erik Holstein

Der er en anden vigtig forskel til Socialdemokraterne: Venstre har haft stærke ledere, og især Fogh har konsekvent skåret igennem i stedet for at gå ind på kortsigtede kompromiser med sine modstandere.

Erik Holstein
Politisk journalist

Hvad gør man med et parti, hvis vælgere af demografiske årsager er ved at uddø?

Det var den udfordring, Venstres ledelse stod for i starten af 80'erne - en udfordring, der på mange måder kan sammenlignes med de problemer, Socialdemokratiet det sidste årti har haft med at formulere et aktuelt politisk projekt.

Venstres vellykkede metamorfose beskrives metodisk i en netop udkommet bog af journalisten Hans Mortensen. Bogen har titlen "Tid til forvandling", en parafrase over Venstres valgkampsslogan. Og forfatteren illustrerer fint, hvordan Venstres nye profil skabes i to faser.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00