Per Stig: Jubilæum uden virak

JUBILÆUM: I et interview med Altinget.dk ser udenrigsminister Per Stig Møller (K) tilbage på et langt liv i dansk politik.
Udenrigsminister Per Stig Møller har rundet de 25 år som MF. Det sker dog uden den store virak, fordi ministeren ønsker det sådan.
Udenrigsminister Per Stig Møller har rundet de 25 år som MF. Det sker dog uden den store virak, fordi ministeren ønsker det sådan.Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Anders Agner Pedersen

Nu er de 25 år gået, så holder vi en reception. Men den store virak går jeg jo sjældent efter.

Per Stig Møller
Udenrigsminister, Konservative

Det er ikke kun formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, der i disse dage kan fejre sit 25 års jubilæum som medlem af Folketinget. Også landets udenrigsminister, Per Stig Møller, runder et kvart århundrede på Borgen.

Men hvor Kjærsgaards kvarte århundrede som MF stort set har været i samtlige dagblade, netmedier og tv-programmer, så er det de færreste, der har levnet den tidligere konservative leder meget opmærksomhed. Men det har, ifølge hovedpersonen selv, sin helt naturlige forklaring.

"Ja, jeg plejer aldrig at gide den store virak. Og så har Dansk Folkeparti jo pressemæssigt markedsført det, hvor vi jo ikke har gjort noget for at gøre opmærksomt på det. Det er jo min natur. Nu er de 25 år gået, så holder vi en reception. Men den store virak går jeg jo sjældent efter," siger Per Stig Møller til Altinget.dk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00