Thor Pedersen: Vi har haft travlt

PRIORITERING: Præsidiemedlemmer må gerne prioritere ordførerskaber foran jobbet i formandsstolen, mener Thor Pedersen (V).
Ole Hall

Jeg sidder ikke stolen for at få tid i medierne. Det er helt hen i vejret. Nærmest surrealistisk.

Thor Pedersen
Formand for Folketinget (V)
Præsidiet har haft travlt med meget andet end at passe formandsstolen. Det erkender Folketingets formand, Thor Pedersen (V). Udmeldingen kommer, efter at han og præsidiekollegaerne er blevet beskyldt for at skulke fra visse af vagterne som mødeleder i folketingssalen.

"Det har været et usædvanligt presset forår. Det medgiver jeg. Præsidiemedlemmerne har haft travlt med at passe ordførerskaber, og Præsidiet har haft adskillige besøg fra udlandet, som kan tage op til tre dage og kræver præsidemedlemmernes deltagelse," siger Thor Pedersen.

Præsidiemedlemmernes afbud har givet tingsekretærerne sved på panden. I foråret 2009 måtte de springe til som afløsere i 66 procent flere tilfælde end i foråret 2007, viser en optælling foretaget af Altinget.dk

Thor Pedersen oplyser, at han gerne vil drøfte det stigende arbejdspres med tingsekretærerne. Men han afviser at pålægge sig selv og præsidiekollegaerne at tage flere vagter i den kommende folketingssæson.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00