Virksomheder forventer at ansætte trods krise

JOB-FORVENTNING: Ifølge undersøgelser for Vest- og Østdanmark regner danske virksomheder med at have flere ansatte om et halvt år. Godt nyt i en svær tid, mener V. S er skeptisk.
Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg håber bestemt, at optimismen vil holde, men desværre synes jeg, at de ledighedstal, vi ser, taler det modsatte sprog. De sidste ledighedstal, vi fik, viste, at 5000 personer blev ledige i januar. Det var værre, end vi havde forventet.

Thomas Adelskov
Arbejdsmarkedsordfører, Socialdemokraterne

På trods af nedslående ledighedstal og udsigt til masseproduktion af grå kuverter med tilhørende gråt papir, har de danske virksomheder ikke mistet troen på fremtiden. Virksomhederne ser positivt på fremtiden, og flere forventer endda at have flere ansatte, når vi kommer seks måneder frem i 2009.

Det viser to parallelle undersøgelser om virksomhedernes vurdering af beskæftigelsessituationen foretaget af Rambøll for landets beskæftigelsesråd i Øst- og Vestdanmark. Ifølge undersøgelserne regner 21 pct. af de østdanske og 16,3 pct. af de vestdanske virksomheder med, at der vil være flere medarbejdere ansat i virksomhederne om seks måneder.

58,7 pct. af de østdanske og 63,4 pct. af de vestdanske regner med at have det samme antal om seks måneder.

Og det er godt at høre, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg.

"Det er fint, at der er mange virksomheder, der føler, det går godt. Det viser, at vores flexicurity-model er stærk. At vi er så mobilt og fleksibelt anlagt gør, at vi kan håndtere nedgangstider på en god facon, så vi hurtigt finder beskæftigelse igen," fortsætter han.

Helt så positiv er oppositionen ikke. Den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, håber, at virksomhedernes optimisme kommer til at holde stik, men ser ikke tegn på, at det sker.

"Jeg håber bestemt, at optimismen vil holde, men desværre synes jeg, at de ledighedstal, vi ser, taler det modsatte sprog. De sidste ledighedstal, vi fik, viste, at 5000 personer blev ledige i januar. Det var værre, end vi havde forventet, og derfor frygter jeg, at forventningerne desværre ikke kommer til at holde," siger Thomas Adelskov.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00