Støjberg: Fogh har gjort Danmark til en vindernation

EFTERMÆLE: Venstres politiske ordfører Inger Støjberg er stolt af sin chef, den kommende NATO-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.
Anders Agner Pedersen

Det Danmark som Fogh efterlader Løkke er først og fremmest et Danmark, der er blevet ændret fundamentalt med hensyn til, at vi er blevet en vinderkultur.

Inger Støjberg (V)
Politisk ordfører

Efter en nervekrig af den anden verden er Anders Fogh Rasmussen nu omsider blevet udpeget som NATO's nye generalsekretær.

Dermed er hans tid som Danmarks statsminister nu forbi, og Lars Løkke Rasmussen overtager nøglerne til statsministeriet.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er pavestolt af sin snart forhenværende chefs udnævnelse. Og ligger ikke skjul på, at hun mener, at Fogh bliver en god NATO-chef.

"Han er nok et af de mest præcise mennesker jeg kender. Og med præcis mener jeg, at han udtrykker sig meget præcist. Og der er en klar linie i hans holdninger. Der er ikke de store udsving. Man bliver ikke overrasket på nogen måder, og det synes jeg virkelig er en statsmand værdigt," siger en glad Inger Støjberg til Altinget.dk.   

Efter knap otte år som statsminister sætter Fogh nu kurs mod Bruxelles. Og Støjberg er ikke et øjeblik i tvivl. Fogh kan være stolt af det Danmark han efterlader sig.

"Det Danmark som Fogh efterlader Løkke er først og fremmest et Danmark, der er blevet ændret fundamentalt med hensyn til, at vi er blevet en vinderkultur. Da vi overtog i 2001, der var det ikke tilladt at kunne noget ekstra. Og det synes jeg, at vi har fået ændret.

Det var et holdningsspørgsmål, men det har været utrolig vigtigt for det danske samfund at vi har fået ændret det. Det er blevet tilladt at pleje sit talent, og hjælpe dem, der kan noget særligt," påpeger Inger Støjberg, der i kraft af sit job som politisk ordfører har arbejdet meget sammen med statsministeren. Et samarbejde, som Støjberg betegner som værende godt og solidt.

"Jeg har som politisk ordfører en god kontakt til ham, og jeg kan sige, at når man aftaler noget med Fogh, eller når man diskuterer noget med Fogh, så er man aldrig i tvivl om, hvad konklusionen var.

Han er helt utrolig præcis i sin konklusion.

Og det er jo fantastisk at arbejde under en chef, som man aldrig er i tvivl om, hvad står for. Han står fuldstændig ved de ting som han vil, og som han mener, og så forfølger han det mål. Både når det gælder dansk politik, og når det gælder international politik. Det er jo også derfor, at han står så urokkeligt fast i kampen for demokrati og ytringsfrihed. Men igen, det han siger, det er det han mener," understreger Støjberg, som mener, at kontraktpolitikken er det bedste eksempel på Foghs måde at arbejde på.

"Kontraktpolitikken er også en god ting, som Fogh kan tage æren for. Det kendetegner generelt Foghs måde at arbejde på. At det man siger, det er også det man gør. Det gennemsyrer alle hans arbejdsmetoder," lyder det afslutningsvis fra Inger Støjberg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00