Uffe: Her lægger jeg ikke bånd på mig selv

INTERVIEW: Uffe Ellemann fortryder sin bemærkning om tronfølgeloven, men vil ellers ikke holde sig tilbage i den offentlige debat. Den tidligere formand overvejer igen at deltage i Venstres HB-møder og landsmøder.
Uffe Ellemann: "Jeg synes, jeg har været loyal over for min efterfølger ved at undlade at blande mig i mange diskussioner. Den loyalitet dækker, så længe ens efterfølger sidder på posten."
Uffe Ellemann: "Jeg synes, jeg har været loyal over for min efterfølger ved at undlade at blande mig i mange diskussioner. Den loyalitet dækker, så længe ens efterfølger sidder på posten."
Erik Holstein

Der er ytringsfrihed i Danmark - og jeg mener ikke, at jeg har misbrugt min. Hvis der er nogen, der mener noget andet, må de stå frem ved navns nævnelse - så skal de få nogle på snotten!

Uffe Ellemann-Jensen (V)
Tidligere formand for Venstre

"Du ved godt, at jeg ikke kommenterer danske politiske forhold."

Den besked var i flere år standardsvaret, når journalister ringede op til den tidligere Venstre-leder og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der ikke ville blandes ind i interne skænderier med den nye ledelse under Anders Fogh Rasmussen.

Men gradvis er Uffe Ellemanns princip blevet blødt op. Mest dramatisk under Muhammed-krisen - men i løbet af det sidste halve år med en accelererende grad af kommentarer til den offentlige debat. Senest i forbindelse med EP-valgkampen og tronfølgeloven, i begge tilfælde med irritation til følge blandt adskillige af Ellemanns partifæller.

Noget pjat
Altinget.dk har spurgt den tidligere toppolitiker, hvorfor han har fraveget princippet om ikke at kommentere interne danske forhold. Men Uffe Ellemann køber ikke uden videre præmissen:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00