Analyse af 
Peter Goll

Vinder de røde eller de blå?

ANALYSE: Peter Goll gør blok-status efter starten af folketingsåret. Han vurderer styrker og svagheder hos de røde og hos de blå.
Foto:

Venstre viser som lederparti i blokken en manglende evne til at håndtere vanskelige sager - man ser dem ikke komme, man får ikke vurderet, hvor alvorlige de er, og man får ikke gjort det rigtige ved dem.

Peter Goll
Kommentator, adm. dir.

<img align="left" src="@nyimg=5684@" />
Politisk kommentator og adm. dir. i Geelmuyden.Kiese

Så har gongongen ringet ud til sidste omgang af denne regeringsperiode. Fronterne er trukket skarpt op. De røde fører - men ikke mere end de blå kan nå at hente det. Det sidste halve år i dansk politik har om noget vist, at alt kan ske på meget kort tid.

Inden for få måneder har oppositionen været knusende foran, blå har vundet alt det tabte tilbage - og nu fører de røde så igen. Mens regeringen i øjeblikket vælter rundt i ydmygende sager, der ikke ligefrem skaber indtryk af en sikker hånd på roret for det gode skib Danmark.

Med kun ét politisk år tilbage i kalenderen er det få strategiske justeringer, de to blokke har mulighed for at lave med troværdighed. Grundlæggende er de låst på de hovedlinjer, der er lagt:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00