Stort flertal skyder Messerschmidt-kommission ned

EU-UNDERSØGELSE: Ingen kommission skal undersøge, hvad en dansk EU-udmeldelse vil koste. Sådan lyder det fra et stort flertal af Folketingets partier, der blankt afviser en kommission som foreslået af Morten Messerschmidt (DF).
Morten Messerschmidts forslag om en kommission, der skal kulegrave, hvad det ville koste, hvis Danmark ikke var medlem af EU, får en kold skulder af Folketingets partier.
Morten Messerschmidts forslag om en kommission, der skal kulegrave, hvad det ville koste, hvis Danmark ikke var medlem af EU, får en kold skulder af Folketingets partier.Foto: Dansk Folkeparti
Peter Baggesgaard HansenMorten Øyen

Jeg kan desuden ikke se, at der er brug for en kommission, i og med at der ikke er nogen ved deres fulde fem, der sætter spørgsmålstegn til, om Danmark skal være med af EU. Det, der bliver diskuteret, er, om vi skal være fuldt og helt medlem, eller på et lidt lavere blus. Derfor vil det være både spild af tid og penge at nedsætte en kommission, der skal afdække det.

Kim Mortensen (S)
EU-ordfører

Der bliver ikke nogen kommissionsundersøgelse af, hvilke økonomiske konsekvenser en EU-udmeldelse vil have for Danmark. Det fastslår et stort flertal af partierne i Folketinget.

Som Altinget tidligere på ugen kunne berette, mener MEP for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt, at det danske EU-medlemskab efterhånden er så politisk belastende for Danmark, at det seriøst bør overvejes, om Danmark helt skal meldes ud af unionen. Han mener derfor, at der bør nedsættes en kommission, der skal redegøre for de økonomiske konsekvenser af en dansk udmeldelse.

VK: Hypotetisk forslag
Forslaget møder dog ikke megen opbakning fra folketingets partier.

Venstres EU-ordfører, Flemming Møller, mener ikke, at der er realisme i Messerschmidts forslag. Han hæfter sig ved, at debatten herhjemme ikke længere handler om for eller imod EU:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00