Løkke som Løkke ser Løkke

ANMELDELSE: Ny samtalebog med Lars Løkke Rasmussen bidrager ikke med markante politiske nyheder, og bogen mangler dynamik, fordi statsministeren ikke udfordres tilstrækkeligt. Forfatteren kan mere, end han viser hér.
Som så mange andre interviewbøger mangler "I orkanens øje" den fornødne kant. Dermed får bogen i alt for høj præg af, hvordan Løkke gerne vil præsentere sig selv.
Som så mange andre interviewbøger mangler "I orkanens øje" den fornødne kant. Dermed får bogen i alt for høj præg af, hvordan Løkke gerne vil præsentere sig selv.Foto: Gyldendal
Erik Holstein
Foto:

Det kan være fristende for en politiker at vælge en model, hvor man er sikker på et harmløst modspil, men reelt bliver de fleste politikere bedre af at blive udfordret.

Erik Holstein
Journalist og forfatter
<img align="left" src="@nyimg=6534@" />

Konceptet er prøvet igen og igen.

En toppolitiker interviewes i bogform, et par enkelte sekvenser highlightes i medierne og sikrer salget - mens læseren sidder tilbage med en bog, hvor lange passager er ren tomgang. Denne - for forfatteren så lukrative - skabelon er også fulgt i Thomas Larsens nye samtalebog med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Larsen har som sædvanlig timet udgivelsen optimalt - få dage før Venstres landsmøde i weekenden.

Den floskelprægede stil i bogen illustreres på bagsideteksten, hvor man som forfatter har 10-15 linjer til at skærpe interessen for bogen. Teksten starter som følger:

"Statsminister Lars Løkke Rasmussen nærmer sig et skæbnevalg. Vinder han, vil han præstere en enestående bedrift ved at bevise, han kan holde på regeringsmagten efter et generationsskifte på statsministerposten. Taber han, risikerer han at blive en parentes som regeringschef."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00