Foragten for flertallet

ANMELDELSE: Glimrende debatbog af Lars Olsen illustrerer, hvordan samfundets eliter sætter egne dagsordener igennem på bekostning af befolkningens flertal.
Med "Eliternes triumf" har Lars Olsen skrevet en bog, der bør være pligtlæsning for alle politikere, der tager begrebet folkestyre alvorligt.
Med "Eliternes triumf" har Lars Olsen skrevet en bog, der bør være pligtlæsning for alle politikere, der tager begrebet folkestyre alvorligt.Foto: Forlaget Sohn
Erik Holstein
Foto:
Foto:

En af bogens mere tankevækkende pointer er, at store dele af eliten kombinerer en foragt for arbejderklassen med en hattedame-agtig tolerance over for pjalteproletariatet. Når det gælder kriminelle, narkomaner eller marginaliserede indvandrere, er der slet ingen grænser for den hjertevarme, der kan mobiliseres. På tryg afstand af problemerne, naturligvis.

Erik Holstein
Journalist og forfatter

<img align="left" src="@nyimg=5929@" />

"Demokratiet fungerer ikke," råber den ophidsede norske kommentator.

Hendes raseri skyldes, at "folket stemmer forkert". Nærmere bestemt på Fremskrittspartiet, der får hver fjerde norske stemme. Den slags kan den akademiske elite simpelthen ikke leve med, hverken i Norge eller Danmark, hvor samfundseliterne i stadig større omfang tiltager sig en magt, de ikke har demokratisk grundlag for.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00