Hård kritik af Høeghs bånd til Axelborg

ORDFØRERE: Oppositionen beskylder den nyudnævnte fødevareminister Henrik Høegh (V) for at have lidt for tætte forbindelser til landbruget. Men de ser også frem til mere dialog og lydhørhed.
Ida Skytte

I fremtiden kan alle fødevarepolitiske forhandlinger lige så godt flytte til Axelborg, landbrugets hovedsæde i København, for den nye fødevareminister, Henrik Høegh (V) er så fedtet ind i landbrugsorganisationen, at synspunkterne alligevel er identiske. Sådan lyder den sarkastiske kritik fra oppositionen, som samtidig håber på bedre dialog end med Høeghs forgænger, Eva Kjer Hansen (V).

Kristen Touborg, fødevareordfører for SF:
"Jeg er overrasket over valget af ham, fordi han er rimelig ny på Christiansborg, og fordi han så klart er på Axelborgs side. Han er ikke en ukendt person for mig, jeg har kendt ham i adskillige år som landbrugets mand. Der er risiko for, at han bliver Axelborgs forlængede arm, han er jo oplært der. Det er blandt andet kommet til udtryk i forbindelse med liberaliseringen af landbrugsloven og Grøn Vækst."

Bjarne Laustsen, fødevareordfører for Socialdemokraterne:
"Det kommer ikke bag på mig, for Eva Kjer har været i konflikt med alt og alle. Noget kunne tyde på, at regeringen har kigget på, at der er ved at tabe kernevælgere, fordi landbruget er i krise, og derfor vil man gerne have tættere kontakt til Axelborg. Jeg siger i spøg, at Henrik er Axelborg forlængede arm - der er i hvert fald ingen tvivl om, at synspunkterne bliver lettere at koordinere. Han får en svær opgave i at bevise, at det ikke er tilfældet. Eva dyrkede konflikten og havde et ekstremt dårligt forhold til Dansk Folkeparti, og der tror jeg, at Henrik vil have en helt anden stil."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00