Analyse af 
Peter Goll

Golls analyse: It's the economy stupid

ANALYSE: I en ny analyse af aktuel dansk politisk vurderer Peter Goll, at regeringen får svært ved at håndtere krisen - næsten uanset hvad den gør.

Særligt den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen har et stort medansvar for det. Fogh og VK-regeringen gik jo netop sidste gang til valg på, at man godt både kan få en masse velfærd og samtidig slippe billigere i skat. Det er en smertefuld proces at vende det billede nu.

Peter Goll
Adm. direktør

Af Peter Goll
Adm. direktør, kommunikationsbureauet Geelmuyden.Kiese

Statsministeren er i kamp med Rigsrevisionen om, hvorvidt regeringen har overbetalt de private hospitaler eller ej. De økonomiske vismænd har kritiseret manglende sammenhæng i regeringens økonomiske politik. Og i den forgangne uge har nationalbankdirektøren i klare vendinger meldt ud, at regeringens plan for at finansiere planen om nulvækst i den offentlige sektor ikke holder vand.

Samtidig er den økonomiske politik igen blevet et uomgængeligt omdrejningspunkt for i hvert fald den kommende valgkamp - de grundlæggende ubalancer i dansk økonomi og det strukturelle underskud på statens finanser er bare for stort til, at temaet ikke af egen drift vil presse sig op i toppen af den politiske dagsorden. Og med det vil kravet fra vælgerne vokse til, at en kommende regering kan håndtere problemerne og rette op på økonomien.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00