Eksperter: Talkrig bør få konsekvenser

TALKRIG: Eksperter kritiserer den verserende talkrig mellem S-SF og regeringen, som de betegner som politisk mudderkastning og ikke reel økonomisk diskussion.
Den svenske Riksdag har et uafhængigt budgetkontor, som nyder stor respekt blandt de svenske partier. Eksperter anbefaler en lignende model herhjemme.
Den svenske Riksdag har et uafhængigt budgetkontor, som nyder stor respekt blandt de svenske partier. Eksperter anbefaler en lignende model herhjemme.
Peter Baggesgaard Hansen

De DJØF'er, der sidder i Finansministeriet, de er lige ved at være på grænsen af at lade sig misbruge til økonomiske beregninger. Og det er lige så farligt med økonomividenskab som det er med retslige videnskaber, om du så at sige lader de etiske kodekser for embedsmænd blive overtrådt.

Henning Jørgensen
Professor i økonomi ved Aalborg Universitet

Finansministeriet kritiserer S og SF's plan for at øge statens underskud med mellem 11 og 29 mia. om året. S og SF svarer igen med beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og afviser Finansministeriets tal som "politisk bestillingsarbejde".

De store forskelle og den ophidsede debat kalder to professorer, som Altinget.dk har talt med, for useriøs og misvisende, og de mener, at det bør få konsekvenser.

Talkrig er useriøs
Professor i økonomi ved Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, har ikke meget til overs for Finansministeriets kritik af Fair Løsning, som han mener handler mere om politik end økonomi:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00