Om  
Lene Espersen

Lene Espersen forlader Folketinget

Konservatives Lene Espersen forlader Folketinget for at blive direktør i organisationen Danske Arkitektvirksomheder. Hendes afløser bliver Daniel Rugholm.

Anne Justesen

Lene Espersen har været medlem af Folketinget de seneste 20 år, men nu er det slut. Hun forlader Folketinget til fordel for jobbet som adm. direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

”Jeg har fået tilbudt et drømmejob, som jeg ikke kan sige nej til. Jeg har netop haft 20 års jubilæum i Folketinget, været opstillet ved seks folketingsvalg og med udgangspunkt i Nordjylland gennem årene stolt repræsenteret Det Konservative Folkeparti,” siger Espersen i en pressemeddelelse.

Lene Espersen afløses i Folketinget af 32-årige Daniel Rugholm, der i dag er 1. viceborgmester i Hjørring Kommune. 

Hendes post som Konservatives politiske ordfører overtages af Mai Mercado. Lene Espersen er desuden uddannelses- og forskningsordfører, undervisningsordfører og fiskeriordfører. Hvem, der overtager disse ordførerposter, er endnu uvist. 

Lene Espersen var partiformand fra september 2008 til marts 2011. Fra 2001-2008 var hun justitsminister i VK-regeringen, hvorefter hun blev økonomi- og erhvervsminister frem til 2010. I VK-regeringens sidste år beklædte hun posten som udenrigsminister.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00