Om  
Charles Michel
Mette Frederiksen

Mette Frederiksen mødes med kommende formand for Det Europæiske Råd

Det Europæiske Råds kommende formand, Charles Michel, er på rundtur til europæiske statsledere og besøger den danske statsminister 22. november.

Af Sonja Aakjær

Det Europæiske Råds kommende formand, Charles Michel, lægger 22. november vejen forbi Danmark. Belgieren skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) på Marienborg, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Besøget sker tilsyneladende som en del af en større rundtur til de europæiske statsledere. I hvert fald har han i den seneste uge besøgt regeringslederne i Spanien, Frankrig, Finland, Estland og Holland.

Mødet med Mette Frederiksen skal blandt andet handle om klima, migration, bekæmpelse af skatteunddragelse og social dumping.

”Det er langtfra simple problemstillinger, og i Det Europæiske Råd har vi et særligt ansvar for at sikre, at vi når frem til de rigtige løsninger. Det ser jeg frem til at drøfte med Michel,” siger Mette Frederiksen.

Det Europæiske Råd er en af EU's afgørende institutioner. Rådet består af alle medlemslandenes regerings- og statschefer samt formanden for EU-Kommissionen.

Rådet udstikker EU's overordnede retningslinjer, og det er ofte her, de tungeste politiske spørgsmål bliver afklaret. Charles Michel er valgt ind som formand for de kommende fem år.

”Vi har meget at tale om. Vi skal levere klare resultater på de store udfordringer, der optager borgerne på tværs af de europæiske lande,” siger Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Før de to holder møde på Marienborg, skal de forbi DTU i Lyngby, hvor de skal se et forskningsprojekt om fremtidens bæredygtige brændstoffer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charles Michel

Formand, Det Europæiske Råd
cand.jur. (Université Libre de Bruxelles, University of Amsterdam 1998)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00