Om  
Ulrik Wilbek
Inger Støjberg
Lars Krarup

Venstre-borgmester Ulrik Wilbek øjner mulighed for næstformandspost

Ulrik Wilbek (V), der er borgmester i Viborg og tidligere håndboldslandstræner, vil i kølvandet på Støjbergs (V) exit ikke afvise at stille op til næstformandsposten.

Jon Michelsen

Ulrik Wilbek (V) overvejer at stille op til næstformandsposten i Venstre.

Det fortæller han til Viborg Stifts Folkeblad.

Kort før nytår trak Inger Støjberg (V) sig som næstformand for Venstre. En beslutning, der blev truffet på baggrund af en opfordring fra partiets forretningsudvalg.

Dermed skal Venstre finde ny næstformand – og denne mulighed afviser Viborg-borgmester og tidligere håndboldslandstræner Ulrik Wilbek ikke.

Han fortæller til avisen, at han er tæt på at melde sig som kandidat på baggrund af flere opfordringer, han har modtaget i forbindelse med den ledige post.

Men Wilbek har tre kontante krav, der skal opfyldes, før han vil overveje muligheden nærmere.

Først og fremmest skal han have mulighed for at fortsætte som borgmester i Viborg. Dernæst ønsker han en mere tilbagetrukken rolle end den, Støjberg har haft, og endelig ønsker han ikke at indgå i en valgkamp om posten.

Ny næstformand, ny rolle
En ny næstformand fra det kommunalpolitiske lyder heller ikke som en dårlig idé for Herning-borgmester Lars Krarup (V), der ifølge Ritzau udtalte på Twitter:

"Mon ikke tiden er til, at Venstre finder en næstformand fra det regionale/kommunale felt. Det kunne være godt. Og binde alle bedre sammen i partiet".

Og selvom Wilbek ikke endnu er officiel kandidat, lægger han ikke skjul på sin idé om, hvordan en næstformand i Venstre skal agere:

”Næstformanden skal være 100 procent loyal over for formanden. Og det er en post, hvor man primært spiller en rolle på de interne linjer. En som stiller de frække spørgsmål og er med til at lægge strategier. Det vil i givet fald ikke være mig, som kommer med en stribe politiske udmeldinger, det har vi andre til,” udtaler Ulrik Wilbek til Viborg Stifts Folkeblad.

Venstre arbejder nu på at indkalde og afholde et ekstraordinært landsmøde, hvor partiets medlemmer kan vælge en ny næstformand.

På nuværende tidspunkt er der ikke opstillet nogen officielle kandidater til posten som næstformand, selvom formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) har været nævnt som en oplagt kandidat.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Wilbek

Borgmester (V), Viborg Kommune, formand, KL's Socialudvalg, formand, Midtjyllands lufthavn
skolelærer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Lars Krarup

Formand, Realdania, formand, Team Danmark
Slagter (1991)

0:000:00