Om  
Anna Libak

Tidligere Berlingske-redaktør bliver folketingskandidat i Nordsjælland

Tidligere chefredaktør på Berlingske, forfatter og ruslandskender Anna Libak bliver opstillet for Venstre i Hillerødkredsen.

Frederik Lange

Hillerødkredsen kan nu få en tidligere Berlingske-redaktør på tinge. I hvert fald ser det ud til, at Anna Libak får opbakning fra en enig kredsbestyrelse, når de afholder opstillingsmøde 2. juli.

Det skriver Ugeposten Gribskov

"Vi ser frem til et succesfuldt opstillingsmøde og glæder os til det fremadrettede samarbejde med Anna Libak," siger kredsformand Claus Bo Nielsen (V) i en pressemeddelese. 

Hermed bliver Libak en del af valgkampen i Nordsjællands Storkreds. En kreds, der gennem årene har huset flere store venstremænd, blandt andre Lars Løkke Rasmussen, Henning Christophersen og Thor Pedersen.

Hun bliver også en del af en kreds, der gik tilbage fra fire til tre mandater ved valget i 2015. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, innovationsminister Sophie Løhde og beskæftigelsesordfører Hans Andersen blev valgt til Folketinget fra Nordsjællands Storkreds i 2015. 

Hillerødkredsen, som Libak efter al sandsynlighed bliver opstillet i, fik ikke valgt nogen fra Venstre ind ved sidste valg.

Valget faldt på Venstre
Allerede på Folkemødet i år kom det frem, at Anna Libak, der er journalist, har i sinde at skifte rollen som vagthund ud med den som lovgiver.

I et interview med Politiken fortalte hun, at valget faldt på Venstre, fordi hun ganske simpelt har stemt mest på dem.

"Venstre er det parti, som jeg er mest enig med. Det er det parti, som jeg har stemt på flest gange til folketingsvalg. Hvis jeg ser på de forskellige positioner, så er Venstre det parti, som jeg er mest enig med og altid har været det," sagde hun til Politiken.

Hvorvidt det lykkes Libak at blive MF, finder hun ud af senest 17. juni næste år, hvor næste folketingsvalg skal været afholdt. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Libak

Udlandsredaktør, Weekendavisen, foredragsholder
cand.mag. i samfundsfag og russisk (Aarhus Uni. 2009), sprogofficer (Forsvarsakademiet 1987)

0:000:00