Om  
Frederik Dahler

Ny rød-grøn ungdomsorganisation vil puste nyt liv i venstrefløjen

En gruppe unge selverklærede socialister har stiftet ungdomsorganisationen Rød-Grøn Ungdom med inspiration fra Bernie Sanders' valgkampagne.

Peter Bjørnbak Hansen

Rød-Grøn Ungdom er navnet på en ny socialistisk ungdomsorganisation, der med inspiration fra Bernie Sanders' valgkampagne i USA vil sætte yderligere fokus på klimaet og puste nyt liv i den danske venstrefløj.

Organisationen er så ny, at stiftelsen dateres til 1. marts, hvor 125 unge mødtes til generalforsamling i København, fremgår det af en pressemeddelelse.

Rød-Grøn Ungdom er ikke en formel del af Enhedslisten, men erklærer offentligt sin støtte til partiet.

"Ungdommen leverer en enorm del af Enhedslistens stemmer til kommunal- og folketingsvalg, men er nærmest usynlige i partiet. Vi vil starte en ungdomsbevægelse, der gør det nemmere for venstreorienterede unge i hele landet at engagere sig politisk og skabe den forandring, vi ved kan lade sig gøre," siger Frederik Dahler, som er medlem af et forretningsudvalg, der skal sørge for kampagnearbejdet rundtom i landet.

I midten af halvfemserne forsøgte en gruppe unge fra Aarhus også at etablere et moderat socialistisk ungdomsparti. Det hed Rød-Grøn Ungdom.

Men de tabte pusten, og siden da har der manglet politisk organisering på den rød-grønne del af Danmarks ungdomspolitiske spektrum, mener Frederik Dahler, som dog stadig tror meget på udøvelsen af aktivisme, især på klimaspørgsmålet. 

"Vi har brug for en organisation til at samle og aktivere unge. Vi vil ud og snakke med folk, banke på døre og arrangere rallys. Vi skal ikke sidde i flere lange møder." 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Frederik Dahler

Formand, Rød-Grøn Ungdom

0:000:00